Semana Santa Gids

BannerBetalingen

Helaas is Semana Santa 2021 vanwege het Coronavirus afgelast.

Zou jij ook weleens de grootste en belangrijkste religieuze viering van Sevilla mee willen maken? Wij raden het zeker aan! Ook raden we je aan de Semana Santa Gids mee te nemen (49 pagina’s in PDF), zodat je alles komt te weten over de geschiedenis, de tradities, de processies en alles wat er tijdens deze week, de Paasdagen, nog meer plaatsvindt. Daarnaast staat het vol met leuke tips en verrassende weetjes!

Wat is Semana Santa?

Semana Santa betekent ‘heilige week’ en vindt de week voorafgaand aan Pasen tot aan Paaszondag plaats in Sevilla. Wil je meteen de gids bestellen?

¡Semana Santa Gids 2020!

Ben je tijdens de Heilige week in Sevilla, dan kan de Semana Santa Gids 2020 erg goed van pas komen! Omdat het programma voor Semana Santa 2020 nog niet bekend is, kun je de Semana Santa gids van het afgelopen jaar bestellen. Zodra de nieuwe gids met het actuele programma beschikbaar is, ontvang je deze uiteraard direct van ons. Zo kun je je wel alvast inlezen!

Wat?

De Semana Santa Gids bevat handige en leuke informatie zodat je deze ‘heilige week’ optimaal kunt ervaren, zoals de locals dat doen! Zo wordt er uitvoerig uitgelegd waar het Semana Santa om gaat, wat de tradities zijn en waar alles plaatsvindt. Zo ben je helemaal op de hoogte wat er tijdens de Paasdagen gebeurt. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de pagina over Semana Santa.

Andere onderdelen zijn o.a.:

Semana Santa woordenboekje

De Spaanse woorden zullen je om de oren vliegen tijdens de Semana Santa en om het allemaal iets duidelijker te maken hebben we een aantal woorden en termen in een handig woordenboekje gezet!

Stukje geschiedenis

Hoe is Semana Santa precies ontstaan en waar draait het allemaal om? Zijn er overeenkomsten met Pasen zoals wij dit kennen? Dat lees je natuurlijk in de Semana Santa Gids!

Tradities

Semana Santa draait allemaal om tradities… Waar jij na het lezen van de Semana Santa Gids alles over vanaf zult weten.

Klederdracht

Kom meer te weten over de bijzondere klederdracht die hier tijdens de processies wordt gedragen.

Processies

Semana Santa zal voornamelijk in het teken staan van de vele processies die er tijdens deze viering plaatsvinden. Het is dan ook leuk hier meer over te weten te komen! Hoe zitten deze processies nu eigenlijk in elkaar? Is er een bepaalde volgorde of route die men aan moet houden? En niet geheel onbelangrijk, waar, wanneer en hoe laat kun je de processies aanschouwen?

Paso’s (platformen die door de stad gedragen worden)

De indrukwekkende paso’s zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van de processies. In de gids zullen wij enkele bijzondere paso’s uitlichten, vergezeld met leuke weetjes!

Kaartje met de routes van de processies

Hoe handig! Zo weet je precies waar je wel (én niet) moet zijn tijdens Semana Santa.

… En nog veel meer leuks!

Waarom

Uniek

Op het internet en in reisgidsen is er slechts beperkte informatie te vinden over deze grootste en belangrijkste religieuze viering van Sevilla. Bovendien is de meeste ‘verdiepende’ informatie over Semana Santa in het Spaans. Om de ervaring zo bijzonder mogelijk te maken, mag deze gids daarom niet ontbreken tijdens je bezoek aan Sevilla met Pasen (en de dagen voor Pasen).

Actueel programma

Vaak vindt Semana Santa in eind maart en begin april plaats. De Semana Santa Gids beschikt onder andere over een actueel programma met data en tijden zodat jij bij elke highlight aanwezig kan zijn en dus niets van deze viering hoeft te missen!

Vind de beste plekjes

Nu jij weet hoe de processies precies de stad doorgaan, weet jij in no-time de beste én leukste plekjes te vinden om deze te aanschouwen. Ook ben jij helemaal voorbereid, door alle handige tips die er in de gids naar voren komen.

Handig & mooi vormgegeven

De Semana Santa Gids is een digitale gids (in PDF) die makkelijk mee te nemen is en op ieder moment bekeken kan worden op je telefoon of tablet. Ook is deze vormgegeven op een manier dat alle informatie duidelijk en goed te lezen is. Uiteraard zou je de gids ook uit kunnen printen mocht je dit prettiger vinden.

Prijs

€ 7,50
Bestel de gids hier!

Handig om te weten

iOS apparaten

We raden je aan de gratis applicatie ‘iBooks’ te gebruiken. Hiermee heb je de beste kwaliteit en je kan heel gemakkelijk door de gids bladeren door van links naar rechts swipen, net als wanneer je een boek leest.

Android apparaten

Heb je een tablet of smartphone van Android? Dan werkt de Semana Santa Gids het best met de gratis applicatie ‘Adobe Reader’.

E-readers

De meeste e-readers maken gebruik van ‘Adobe Digital Editions’. De Semana Santa Gids werkt dan ook net als andere PDF bestanden op je e-reader.

Hoe bestel en betaal ik de Semana Santa Gids?

Bestel via onze shop
Via de webshop van Stralend Sevilla die je op deze website vindt, is de Semana Santa Gids in slechts een paar klikken te bestellen. Je kunt ervoor kiezen om te betalen met iDEAL, Creditcard, PayPal en Bancontact. Na betaling krijg je direct de Semana Santa Gids in PDF formaat toegestuurd per e-mail in de vorm van een link. Wanneer je op deze link klikt, opent de gids; sla het bestand gelijk op! Dit zodat de gids niet telkens via een link geopend hoeft te worden.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.