Ontbijten

Sevilla is een plaats waar je heerlijk kunt ontbijten. Het nuttigen van tapas als tussendoortjes is een echte traditie in Spanje, maar daar is het ’s ochtends nog wat te vroeg voor. In Sevilla ontbijten de meeste Spanjaarden (net zoals in de rest van Spanje) graag met een ‘tostada’, een geroosterd broodje. Vaak kun je kiezen voor een media tostada of een tostada entera, oftewel een half geroosterd broodje of een heel geroosterd broodje met verse tomaat. In het weekend ontbijten de Sevillianen vaak met churros en koffie. Wij hebben een overzicht gemaakt van de lekkerste ontbijtspots die vaak wat onbekender zijn bij het grote publiek.

la-creme-de-la-creme2

La creme de la creme

Bij La creme de la creme hebben ze een breed scala aan traditionele en andere broodjes en zoete lekkernijen. Houd jij van veel keuze, dan ben je hier aan het goede adres! Ook voor de liefhebbers van zoete dingen is dit een echte hotspot. Bij La creme de la creme hebben ze namelijk ook donuts, cupcakes en taartpunten. Het leuke is dat als je hier buiten zit, je bijna ónder de Metropol Parasol zit en dus perfect uitzicht hebt.

Locatie
Calle Regina, 1 Local 1, 41003 Sevilla
Website

Casa Moreno

Dichtbij de kathedraal van Sevilla bevindt zich het typische Spaanse café Casa Moreno. Als je hier binnenstapt, heb je het idee dat je in een (overvol) winkeltje terecht bent gekomen, maar het grappige is dat je hier dus ook gewoon achterin kunt ontbijten en lunchen. Het is érg smal maar wil je een echte local experience dan mag je dit eigenlijk niet missen. Hier ontbijt je dan echt tussen de locals die hier vaak ’s ochtends komen om hun krantje te lezen.

Locatie
Calle Gamazo, 7, 41001 Sevilla

el-comado

Cafe bar El Colmado

Cafe bar El Colmado zit op een prachtig plein in Sevilla. Hier kun je dus lekker rustig wakker worden en fijn mensen kijken en genieten van het mooie uitzicht. Tip: bestel een typisch Spaanse pan con tomate. Een geroosterd broodje met verse tomaat erop en een beetje olijfolie, erg lekker! Het grappige is dat als je buiten op terras zit en je hebt besteld, er buiten een luikje open gaat wanneer je bestelling klaar is en je zo je bestelling op kunt halen.

Locatie
Plaza Ponce de León, 5
41003 Sevilla
Website

La-Cacharreria-quote

La Cacharreria

La Cacharreria is een knus authentiek ontbijt cafeetje waar je voor een klein prijsje heerlijk kunt ontbijten. Ze hebben er veel keuze dus er is vaak voor ieder wat wils. Tip: heb je zin in een écht zoet ontbijt bestel dan zeker de huisgemaakte worteltjestaart. Ook hebben ze hier allerlei andere zelfgemaakte taartjes.

Locatie
Calle Regina, 14
41003 Sevilla
Website

bar-el-comercio

Bar el comercio

Wil jij naar een écht authentiek zaakje om te lunchen en je helemaal tussen de locals begeven? Dan is dit dé plek voor jou. Bar el comercio bestaat al sinds 1904 en is door de jaren heen weinig veranderd. Het is generatie na generatie doorgegeven. Daarom waan je je hier echt nog in een oud Spaans café. In Bar el comercio kun je de lekkerste churros met chocola van Sevilla krijgen. Terwijl je daar van geniet, kun je lekker rondkijken en de historie van dit barretje in je opnemen.

Locatie
Calle Lineros, 9
41004 Sevilla
Website

Comments are closed.