Agenda

In Sevilla zijn er het hele jaar door speciale activiteiten die iets bijzonders bijdragen aan de stad. Wil je nu weten of er iets speciaals in de stad te beleven is als je in Sevilla bent? Dat kan, want hieronder staat een uitgebreide agenda met alle hoogtepunten die Sevilla te bieden heeft in dit jaar!

5 & 6 januari 2019 | Día de los Reyes

Día de los Reyes, oftewel Driekoningen, kun je enigszins omschrijven als een mix tussen ons Sinterklaasfeest en Kerst. Twaalf dagen na Kerstmis komen de drie koningen tijdens een grote parade aan in een gouden koets en geven hierbij snoepjes aan de kinderen. Ook bij dit feest maken de kids een lijstje met cadeaus die ze graag van de drie koningen willen hebben. Als ze lief zijn geweest ontvangen ze deze onder de kerstboom.

Trey-Reyes
15, 16 en 17 maart 2019 | Los Carnavales

Los Carnavales is een beetje de carnaval zoals je hem in Nederland kent, namelijk dat iedereen verkleed is. Er zijn veel dans- en zang optredens en als je het echt goed wilt vieren is het leuk om de bus of metro naar Cádiz te pakken. Hier wordt carnaval van 23 februari tot 5 maart nog iets heftiger gevierd en staat letterlijk de hele stad op haar kop. Iedereen is verkleed en viert carnaval tot in de vroege ochtend…

Eind maart – eind september | Los Toros

Stierenvechten is een erg belangrijk onderdeel binnen de Spaanse cultuur en wordt jaarlijks ook door veel toeristen bezocht. Plaza de Toros de la Maestranza is een van de meest bezochte gebouwen van Sevilla en eind maart en eind eptember vinden er vaak verschillende stierengevechten plaats.

14 t/m 21 april 2019 | Semana Santa

De Semana Santa is een van de meest belangrijke vieringen in Andalusië en is erg groot in Sevilla. Zie voor meer informatie de pagina Semana Santa.

Semana-Santa
5 t/m 12 mei 2019 | Feria de Abril

Een groot en erg leuk feest in Sevilla met overall flamenco outfits, paarden, wijn en heerlijk eten! Meer weten over Feria de Abril? Klik dan hier.

11 t/m 18 mei 2019 | Feria del Caballo

Een paarden evenement vlakbij Jerez de la Frontera en heeft natuurlijk alles te maken met paarden. Zo zijn er veilingen, mannen in ruiterpakken en dressuurs, maar zijn er ook heerlijke tapas die je kunt proeven, feesten en stierengevechten.

20 juni 2019 | Corpus Christi

Corpus Christi is een Katholiek feest waarin er wordt gevierd dat Jezus Christus zichzelf in de vorm van wijn en brood aan de gelovigen geeft. In de stad is er elk jaar een kleurrijke parade die door de straten gaat.

23 juni 2019 | Día de San Juan

Als je over een auto beschikt of bereid bent om even in de bus te zitten, is het erg spectaculair om in de avond van 23 juni naar Cádiz of bijvoorbeeld Malaga te gaan. Hier vieren ze San Juan aan het strand en zie je overal grote kampvuren waar mensen overheen springen! Dit doen ze om hun ziel en lichaam te reinigen om vervolgens in het water te springen en zo de slechte geesten van zich af te wassen.

27 september 2019 | Carrera Nocturna de Sevilla

In de nacht van 27 september op 28 september zullen honderden mensen door de straat rennen, aangezien er dan de jaarlijkse hardloopwedstrijd wordt georganiseerd van 8,5 km! Dit is alleen niet een wedstrijd waar er echt serieus wordt gerend, maar je ziet veel mensen verkleed rennen en ook toeristen kunnen gewoon meedoen

27 t/m 29 september 2019 | Feria de San Miguel

Elk jaar wordt aan het eind van september de Feria de San Miguel gevierd. Tijdens dit feest kun je een aantal paardenshows bekijken die worden gegeven door de Real Escuela de Arte Ecuestre de Jerez. Dit zijn een groep mannen die prachtige traditionele paardenshows geven. Hou voor de precieze data en tijden de website in de gaten.

25 december | Navidad

Tijdens kerst is Sevilla erg leuk om te bezoeken. Met een geur van geroosterde kastanjes, overal verlichting, mensen die zingen op straat en kraampjes. Lees hier meer over de tradities en tips voor tijdens de feestdagen.

Kerstmis
31 december – 1 januari | Nochevieja

Feliz año Neuvo! Als je met oudejaarsavond in Sevilla bent is het erg leuk om naar Plaza Nueva te gaan. Hier komen elk jaar honderden mensen bij elkaar om het nieuwe jaar te verwelkomen. Dit gaat altijd gepaard met heel veel drinken en het eten van druiven. Het is in Spanje een traditie dat men om 00:00 elke klokslag 1 druif eet en in totaal dus 12 druiven, aangezien dit gelukt brengt!

Comments are closed.