Vegetarische restaurants

Nog niet overal in Spanje zijn vegetarische restaurants even makkelijk te vinden, maar goed nieuws, in Sevilla gaat dat zeker lukken. Hieronder vind je een overzicht van een paar lekkere vegetarische restaurants in Sevilla en ook nog een aantal restaurants die naast de vlees /vis gerechten een ruime keuze aan vegetarische gerechten bieden.

Arte y Sabor

Aanbod

Wie zegt dat vegetarisch eten saai is, heeft nog niet bij Arte y Sabor gegeten. Hier kun je kiezen uit verschillende, creatieve vegetarische en veganistische gerechten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor gerechten met seitan (een vleesvervanger op basis van tarwe-eiwit) of falafel, champignon of spinazie kroketjes en een hoop andere tapas. De groenten in tempura zijn ideaal om te delen.

arte sabor restaurant foto's

Sfeer

Restaurant Almanara is gelegen in het oude centrum van Sevilla. Je kunt er zowel binnen als buiten, op het terras, zitten. Vanaf het terras kijk je uit op het levendige Alameda plein.

Prijs

Hoeveel je kwijt bent aan een maaltijd bij Arte y Sabor hangt af van wat je bestelt. De hoofdgerechten verschillen natuurlijk qua prijs van wat losse tapasgerechtjes.

Openingstijden

13.30 – 24.00

Locatie
Alameda de Hércules 85
Website

El Paladar

Aanbod

Traditioneel, maar ook innovatief, dat is waar de gerechten en tapas van restaurant El Paladar om bekend staat. Het restaurant maakt bij het bereiden van de gerechten gebruik van de meest verse producten van het seizoen. Ondanks dat de kaart niet geheel uit vegetarische gerechten bestaat, valt er toch nog genoeg lekkers te bestellen. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld de cannelloni gevuld met spinazie, champignons en pijnboompitjes, de spinazie kroketjes, de vegetarische couscous en de champignonnentaart.

paladar foto's

Sfeer

Het restaurant El Paladar is vrij klein, maar daarom gezellig knus. Vanaf de buitenkant geeft het restaurant al een erg leuke en kleurrijke uitstraling.

Prijs

Hoeveel je kwijt bent hangt natuurlijk af van wat je besteld, maar er zijn al tapas vanaf €2,50 per portie te bestellen.

Openingstijden

Maandag: 20.00 – 00.30
Dinsdag t/m zondag 9.00 – 16.30 en 20.00 – 00.30

Locatie
Calle Lumbreras 14
Website

Vantana

Aanbod

Vantana maakt op basis van biologische producten, vegetarische, veganistische en macrobiotische gerechten. Dit laatste is gebaseerd op een leefwijze uit het Verre Oosten (vooral Japan).
Verder bestaat de menukaart van Vantana uit een mix van traditionele en internationale gerechten. Je kunt kiezen uit verschillende wokgerechten, salades en verschillende tapas: bulgur (een graanproduct gemaakt van tarwe, net als couscous) met groenten, vegetarische kroketjes, humus en gazpacho.

Vantana restaurant

Sfeer

Vantana is een eigentijds restaurant met een mooie en rustige uitstraling, dat zich onderscheidt van andere restaurants door het verwerken van moderne en gerecyclede materialen in het decor.

Prijs

Voor een tapa betaal je bij Vantana tussen de €3 en €3,50. Voor een gerecht tussen de €6 en €12.

Locatie

Calle Cuna, 14
Website

Habanita

Aanbod

Habanita is niet een compleet vegetarisch restaurant, maar heeft wel een zeer uitgebreide kaart met vegetarische en veganistische gerechten. Je kunt zelfs kiezen uit gluten- en lactosevrije gerechten.
Spinazie lasagne, roquefort kroketjes, samosas met feta en munt en ‘provoleta’ (warme kaas met oregano), zijn enkele gerechten die hier op de menukaart staan. Ook leuk om te weten is, de serveerder is graag bereid om alternatieve opties te geven die niet op de kaart staan.

habanita

Sfeer

Dit kleine en gezellige restaurantje ligt midden in het oude centrum van Sevilla. Een beetje verstopt in een klein steegje, zorgt ervoor dat je je even lekker kunt afzonderen van de drukte op het charmante terras van Habanita.

Prijs

De prijs van de gerechten variëren, tussen de €8 – €17.

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 12:30 – 16:30 en 20:00 – 00:00
Op zondagavond gesloten
Van 13 t/m 30 juli gesloten

Locatie
Calle Golfo, 3
Website

Comments are closed.